Ministrul de Interne, Dan Nica, a anuntat, luni, ca directorul general din MAI, Alexandru Cornea, va merge saptamana aceasta in Italia pentru a discuta cu autoritatile italiene despre suplimentarea numarului de politisti romani din aceasta tara.

"Saptamana aceasta va pleca o delegatie din Ministerul de Interne condusa de domnul director general Cornea Alexandru, care va discuta cu politia si autoritatile italiene despre o suplimentare a numarului de politisti romani pe care ii trimitem in Italia. Noi credem ca actiunile de prevenire, si mai ales de depistare, a celor care comit acte ilegale sunt si in sprijinul romanilor cinstiti", a afirmat Dan Nica, citat de NewsIn.

Totodata, Nica a precizat ca, in ultima perioada, politia italiana a colaborat eficient cu autoritatile romane. "Avem o colaborare la nivelul politiei foarte buna cu politia italiana, avem 15 politisti care au plecat, in a doua zi a mandatului meu, si se afla in Italia in locurile si zonele pe care politia italiana le-a considerat a fi necesare. Mai sunt trei atasati de interne in diverse localitati din Italia", a declarat Nica.

Dan Nica a mai spus ca intre Ministerul roman de Interne si cel de Externe si Ministerul de Interne italian a existat un contact permanent pentru ca aceasta "inflamare, care a aparut pe linia unei parti a mass-media italiene sa nu afecteze cetatenii romani". Ministrul de Interne a adaugat ca intre el si omologul sau italian Roberto Marroni exista o "legatura directa", spunand ca au stabilit ca, oricand exista o problema, cei doi ministri sa aiba o "comunicare personala, directa si imediata".

Nica a declarat ca intentioneaza sa invite un numar de trei prefecti italieni din zonele cu populatie romaneasca "semnificativa", respectiv cei din Roma, Napoli si Milano, pentru a vizita Romania. " Eu cred ca o parte din imaginea deformata care s-a creat in anumite zone provine si din aceasta necunoastere", a explicat Nica.

Comisiile de politica externa ale Senatului si Camerei Deputatilor au programata luni o intalnire cu ministrii Cristian Diaconescu, Catalin Predoiu si Dan Nica pe tema evenimentelor din Italia in care au fost implicati cetateni romani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.