Un om de afaceri rus l-a dat in judecata pe premierul Vladimir Putin pentru neglijenta, a anuntat sambata cotidianul rus Kommersant, citat de RIA Novosti.
Plangerea depusa la Curtea de Arbitraj de la Moscova de un om de afaceri din orasul Buguruslan, districtul federal Volga, nu il priveste pe Putin in calitate de premier, ci individual. Referindu-se la acuzatiile pe care i le aduce lui Putin, omul de afaceri a folosit o abreviere care in rusa poate insemna fie "neglijenta criminala", fie "omisiune criminala". Potrivit NewsIn, RIA Novosti nu asociaza explicit plangerea cu criza economica ce afecteaza tot mai grav Rusia.

Plangerea are mici sanse sa fie acceptata de tribunal, comenteaza Kommersant, potrivit caruia Putin nu a fost informat despre reclamatia depusa vineri.

Putin a avut vineri o intalnire cu membrii importanti ai partidului aflat la putere, Rusia Unita, unde a dat asigurari ca Moscova nu este amenintata de o catastrofa economica. El a mai spus ca situatia dificila s-ar putea prelungi si ca apogeul crizei nu a fost atins.

Potrivit Kommersant, Putin a dat impresia ca incearca sa dovedeasca, la aceasta reuniune, ca a actionat prompt si adecvat, dupa ce presedintele Dmitri Medvedev a criticat de doua ori incetineala cu care Guvernul a reactionat la criza economica.

Pe de alta parte, presa occidentala a semnalat recent ceea ce interpreteaza drept indicii ale unui inceput de contestare a autoritatii lui Putin in cadrul administratiilor regionale ruse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.