In ciuda Revolutiei Cedrilor, 23 dintre parlamentarii alesi ieri in viitorul legislativ libanez vor fi aliati ai regimului de la Damasc.

Peste 600.000 de libanezi erau asteptati ieri la urne in Libanul de Sud pentru cea de-a doua dintre cele patru etape ale alegerilor legislative din aceasta tara desfasurate in acest an pentru prima dupa 29 de ani de ocupatie siriana. Libanul de Sud, puternic bastion siit, este impartit in doua circumscriptii, alegatorii fiind chemati sa desemneze 23 dintre cei 128 de membri ai viitorului Parlament de la Beirut.

Daca primul tur, care a avut loc la 29 mai, in capitala, a fost cistigat zdrobitor de opozitia antisiriana, in sudul tarii, analistii anticipau o victorie indiscutabila a aliatilor Siriei. Principala formatiune care are sansa sa cistige toate cele 23 de mandate parlamentare este coalitia dintre miscarea integrista Hezbollah si partidul siit prosirian Amal.

Votul se desfasoara sub supravegherea a peste o suta de observatori din partea ONU si a UE. Urmatoarele doua etape ale alegerilor vor avea loc la 12 si 19 iunie, in Mont-Liban si Valea Bekaa, unde alegatorii vor desemna 35 si, respectiv, 23 de parlamentari.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.