Patronul clubului de fotbal Chelsea Londra, miliardarul rus Roman Abramovici, este supus unor presiuni majore ale Kremlinului pentru a-si investi o parte din avere in Rusia, relateaza cotidianul "The Independent".

Mai mult, presedintele rus Vladimir Putin i-a cerut lui Abramovici sa nu renunte la functia de guvernator al provinciei Ciuhotka. Abramovici a fost ales guvernator al acestei provincii in anul 2000, iar mandatul sau expira in decembrie acest an. In acesti cinci ani, Abramovici a investit 1,5 miliarde de dolari in provincia pe care o guverneaza, ceea ce i-a facut pe multi locuitori sa-l venereze.

Cu toate acestea, Abramovici invoca tot felul de motive pentru a renunta la "darul" lui Putin: miliardarul spune ca aerul este prea uscat pentru a mai rezista cinci ani in Ciuhotka, iar misunea pe care si-a asumat-o este prea costisitoare, chiar si pentru el. Recent, la Moscova a avut loc o intrevedere a lui Putin cu Abramovici, pe care presa a comparat-o cu discutia dintre profesor (Putin) si un elev neastamparat. Presa britanica sustine ca Abramovici incearca sa-si mute afacerile din Rusia spre locuri mai stabile, pentru a nu pati ca Mihail Hodorkovski.

Revista Forbes anunta, la inceputul acestui an, ca averea lui Abramovici este de 14,7 miliarde de dolari.

Pe de alta parte, publicatia "Sunday Telegraph" releva ca un alt om de afaceri a fost retinut de militia rusa, pentru aceleasi capete de acuzare ca in cazul Hodorkovski. Este vorba de americanul de origine rusa Maxim Dlugy, fost mare maestru de sah, arestat pe aeroportul Seremetievo din Moscova pentru ca ar fi incercat sa fraudeze cu 7 milioane de dolari o mare uzina de magneziu din Rusia.

Rusii emisesera un mandat de arestare a lui Dlugy inca din noiembrie anul trecut.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.