Guvernul bulgar ataca absenteismul. Armele - originale - sunt importante lozuri castigatoare puse la bataie. Mai precis, pentru a-i scoate pe alegatori din starea de apatie - intrucat sondajele prevad o rata a absenteismului de 30-40 la suta in legislativele din 25 iunie -, executivul de la Sofia promite ceasuri, telefoane mobile si chiar computere cetatenilor care vor face efortul de a merge la urne.

Pentru a se inscrie la tombola electorala, votantii vor avea la dispozitie 24 de ore dupa inchiderea scrutinului. Ei vor trebui sa trimita un SMS incluzand numarul sectiei in care au votat si codul lor numeric personal. Pentru cumpararea obiectelor ce urmeaza a fi castigate la aceasta tombola, a fost cheltuita suma de 800.000 de leva (echivalentul a circa 400.000 de euro).

Opozitia critica aspru initiativa, pe care o apreciaza ca fiind "umilitoare pentru cetatean" si acuza puterea ca "vrea sa ii cumpere pe alegatori". In schimb, primul-ministru bulgar, Simeon de Saxa Coburg-Gotha, se declara multumit de acest proiect, care, in opinia sa, este "modern si original".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.