Cercetatorii au descoperit o schita veche de 60 de ani care ar putea demonstra ca Germania nazista stia cum sa construiasca bomba nucleara.
Descoperirea a fost facuta de cercetarorii Reiner Karlsch si Mark Walker, care au publicat schita bombei naziste in revista Psysics World - a relatat Infobae. Cei doi au declarat ca schita ar fi putut fi realizata de un cercetator german sau austriac. Desenul reprezinta un mecanism de fisiune pe baza de plutoniu, dar cercetatorii au afirmat ca nazistii lucrasera intens si la proiectul unei bombe cu hidrogen.

URANIUM PROJECT

Proiectul nuclear al liderului nazist Adolf Hitler se numea "Uranium project" si a fost initiat in 1939, insa nu s-a aflat niciodata daca cercetarile au avut vreun rezultat. Conform celor doi cercetatori, Karlsch si Walker, schita a fost descoperita recent in arhivele din Rusia, impreuna cu alte documente ale Kaisserului privind Institutul de Fizica din Berlin. Insa nu este nici datata si nici semnata. Publicarea desenului are loc la doar cateva luni dupa ce Reiner Karlsch a publicat o carte in care afirma ca Hitler a fost in posesia bombei atomice. Mai mult, ca s-ar fi efectuat un test cu arma respectiva cu putin inainte de sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial. Ipotezele lui Karlsch au fost insa puternic criticate de comunitatea stiintifica internationala.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.