Presedintele Autoritatii Palestiniene, Mahmud Abbas, a parasit ieri un spital din Amman, declarand ca se simte bine, dupa ce a suferit o operatie pe cord. Tot ieri, premierul israelian, Ariel Sharon, a pus in practica decizia de a elibera 400 de prizonieri palestinieni."Totul este in regula si ma simt foarte bine. A fost o interventie de rutina", a spus Abbas, in varsta de 69 de ani. Liderul palestinian a fost supus unei interventii de angioplastie, procedura ce presupune curatarea arterelor blocate.

Intre timp, Israelul a inceput actiunea de eliberare a circa 400 de prizonieri palestinieni, in a doua etapa a eliberarilor promise in cadrul unui acord de incetare a focului semnat de Ariel Sharon si Mahmud Abbas. Prizonierii palestinieni au fost imbarcati in autobuze, in diferite centre de detentie din Israel, pentru a fi transportati catre punctele de control de la frontiera. Circa 500 de palestinieni au fost eliberati intr-o prima etapa, la 21 februarie.

Sharon a declarat ca nici unul dintre cei 900 de prizonieri care si-au recapatat libertatea "nu are mainile patate cu sange". Sharon si Abbas au incheiat acordul in februarie, in cadrul unui summit organizat la Sharm el-Sheikh, in Egipt. Premierul israelian apreciaza ca eliberarile vor contribui la sporirea autoritatii lui Abbas, pe care l-a salutat pentru "decizia strategica de a condamna violenta si terorismul".


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.