Un manifestant a aruncat un pantof in directia premierului chinez Wen Jiabao, in timpul unui discurs la Universitatea Cambridge, in ultima zi a vizitei sale in Marea Britanie, relateaza AFP.

Manifestantul s-a ridicat si a aruncat cu un pantof sport spre liderul chinez, strigand "Este scandalos!".
Premierul nu a fost lovit.

Protestatarul a fost imediat scos din sala, potrivit unui jurnalist AFP.

Pantoful a cazut la mai putin de un metru de premier, care sustinea un discurs in sala de concerte a universitatii.

Manifestantul, un tanar cu alura occidentala, imbracat cu un tricou, a mai stigat: "Cum puteti asculta minciunile pe care le spune acest dictator? Voi nu il contraziceti".

"Ridicati-va si protestati", a strigat el, adresandu-se asistentei, inainte de a fi evacuat de serviciile de securitate. "Rusine!", i-au strigat cei prezenti.

Premierul a ramas impasibil, apoi si-a reluat discursul. "Acest comportament nu va interveni in prietenia dintre China si Marea Britanie", a spus el, aplaudat puternic de cei prezenti, majoritatea studenti chinezi.
Acest incident aminteste de cel de la 14 decembrie din Bagdad, cand George W. Bush a fost tinta unui jurnalist irakian, care a aruncat cu pantofii spre el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.