Patronii norvegieni vor putea, sub anumite conditii, sa controleze e-mailurile angajatilor lor, a anuntat luni guvernul norvegian, relateaza AFP

"Angajatorul nu va avea acces la e-mailul unui angajat decat cand va fi necesar pentru protejarea activitatilor zilnice ale societatii sau a altor interese legitime", a declarat Ministerul pentru Administratie, citeaza NewsIn.

Controlul va putea fi efectuat cand exista "suspiciuni justificate" potrivit carora angajatul foloseste e-mailul intr-un mod care constituie "o grava incalcare a relatiei de lucru", potrivit sursei.

Conform noilor reguli, ce vor intra in vigoare la 1 martie, angajatul va fi "pe cat posibil" avertizat in avans in legatura cu respectivul control si va avea posibilitatea de a se exprima.

Datatilsyn, echivalentul norvegian al Comisiei nationale pentru informatica si libertati, a spus ca legea reia multe dintre practicile in curs, dar a calificat drept vagi unele notiuni. "Am fi dorit reguli mai clar detaliate. Legea lasa mult loc interpretarii", a comentat un responsabil.

Recunoscand ca patronul nu trebuie sa spioneze e-mailurile cu caracter privat, organizatia patronala NHO a subliniat ca "un mesaj electronic legat de profesie nu este un bun personal".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.