Compania feroviara germana Deutsche Bahn a admis recent ca a spionat 173.000 de salariati ai sai, ceea ce a generat un val de critici la adresa directorului Hartmut Mehdorn, inclusiv din partea Ministerului Transporturilor, relateaza AFP

"Nu este posibil ca noi aspecte sa fie facute publice cu picatura", a spus ministrul german al transporturilor, Wolfgang Tiefensee, pentru Süddeutsche Zeitung, alaturandu-se corului de critici vizandu-l pe Mehdorn, citeaza NewsIn.

Acesta a subliniat faptul ca, in cazul in care compania feroviara nu are nimic sa isi reproseze, trebuie sa fie in masura sa o poata deovedi "clar si exhaustiv".

Potrivit Die Welt, Ministerul Transporturilor ar fi inceput chiar sa analizeze "concret" posibilitatea numirii unui succesor pentru Mehdorn.

Deutsche Bahn a admis recent ca a analizat in secret datele personale ale 173.000 de salariati, din totalul de 237.000 de angajati, in cadrul luptei anticoruptie.

Directorul Deutsche Bahn trece printr-o perioada dificila. Pe langa scandalul de spionaj, se confrunta si cu o miscare sociala care cere cresterea salariilor, trenurile de mare viteza ICE au probleme tehnice si trebuie gestionata prabusirea activitatii de trafic de marfa a companiei, potrivit presei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.