Fostul secretar american de stat Condoleeza Rice se va intoarce la prestigioasa universitate americana Stanford, din California, unde va preda stiinte politice, a anuntat joi institutia.
Rice, in varsta de 54 de ani, consilier pentru securitate nationala in timpul primului mandat al lui George W. Bush (2001- 2005), apoi sef al diplomatiei intre 2005 si 2009, se va intoarce in urmatoarele luni la Stanford, asa cum lasase sa se inteleaga anterior, anuntand la sfarsitul lunii decembrie ca isi cauta o locuinta in apropiere de campus, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

Numita vicedecan la Stanford la varsta de 38 de ani, ea a anuntat saptamana aceasta ca nu va incepe imediat sa predea. Ea intentioneaza sa scrie mai multe carti si sa sustina conferinte si va face parte din consiliul de administratie a grupului petrolier Chevron.

La "Hoover Institution", departamentul de stiinte politice al universitatii Stanford, fondat in 1891, Rice va lucra alaturi de un alt fost secretar de stat, George Schultz, seful diplomatiei in administratia Reagan, in perioada 1982 - 1989.

Intoarcerea la Stanford a lui Rice, unul dintre fostii arhitecti ai politicii controversate a administratiei George W. Bush, ridica unele semne de intrebare, potrivit ziarului The Stanford Progressive. "Poate sa o primeasca Stanford, cu constiinta curata, fara sa recunoasca sau cel putin sa ancheteze posibile actiuni reprobabile?", intreava ziarul de stanga.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.