Autoritatile de la Tbilisi au refuzat sa-si ia angajamentul ca nu vor permite desfasurarea americanilor dupa retragerea rusilor.
Georgia nu a dat garantii Moscovei privind neinstalarea de baze straine pe teritoriul sau, dupa retragerea trupelor ruse, insa autoritatile de la Tbilisi nu intentioneaza sa permita o alta prezenta militara straina, a afirmat ministrul georgian de Externe, Salome Zurabisvili. Seful diplomatiei de la Tbilisi a facut aceasta declaratie dupa incheierea cu succes a negocierilor avute cu omologul sau rus, Serghei Lavrov, asupra retragerii inainte de sfirsitul anului 2008 a celor doua baze ruse inca prezente pe teritoriul georgian.

Intrebata asupra posibilitatii instalarii de alte baze straine in Georgia, cu referire la o eventuala sosire a americanilor, pe care rusii nu-i doresc la frontierele lor sudice, dna Zurabisvili a raspuns negativ. "Nu am dat garantii in aceasta problema, in cadrul negocierilor pe care le-am avut cu Moscova’’, a precizat ministrul georgian. "Am spus ca acesta nu este un angajament ce poate fi luat in cadrul unui acord bilateral, este o problema de suveranitate. Dar noi am spus de multe ori ca nu avem intentia de a avea baze militare straine pe teritoriul georgian", a adaugat ea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.