O noua carte despre scandalurile de la Casa Alba din timpul administratiei Bill Clinton, scrisa de un reporter al ziarului "Washington Post", John F. Harris, se anunta a fi una dintre senzatiile acestei veri in Statele Unite datorita amanuntelor picante din culise si a imaginii unui Bill Clinton destul de violent, care injura membrii personalului si se cearta cu cei din jur, inclusiv cu sotia sa, Hillary. Cartea "Supravietuitorul: Bill Clinton la Casa Alba" contine o serie de dezvaluiri extrem de interesante despre personalitatea fostului presedinte american si presiunile enorme la care a fost supus, pasaje din volum fiind publicate ieri de cotidianul "Washington Post".

Cartea relateaza prima conversatie a lui Bill Clinton cu vicepresedintele Al Gore imediat dupa izbucnirea scandalului "Monica Lewinsky". "Asta e o nenorocita de lovitura de stat!" (a fucking coup d’etat - in original) a exclamat Bill Clinton, referindu-se la inamicii sai republicani, in fata unui Al Gore impietrit de aceasta izbucnire nervoasa.

O alta dezvaluire se refera la anul 2000, cind Clinton, suparat ca regimul sau de slabit nu da rezultate, a cerut staff-ului sa modifice rezultatele examinarii fizice anuale, pentru a-l face cu citeva kilograme mai suplu.

"Oricine se culca cu cateaua aia merita o medalie!"

Desi Clinton a parut intotdeauna ca face fata cu brio criticilor care i se aduceau in mod public, cartea arata ca unele acuze il faceau pur si simplu sa fiarba. Asa s-a intimplat cu un articol publicat in 1998 de jurnalista Sally Quinn, despre comportamentul lui Clinton in scandalul "Lewinsky". La ceva vreme dupa aparitia articolului, presedintele a comunicat staff-ului un lucru care s-a dovedit mai tirziu a fi o gluma la nervi, si anume ca planuieste sa-l nominalizeze pe sotul jurnalistei, Ben Bradlee, la Medalia Prezidentiala pentru Libertate. "Oricine se culca cu cateaua aia merita o medalie!", le-a explicat el membrilor staff-ului prezidential, foarte uimiti de propunere.

In timpul scandalului "Whitewater", Hillary Clinton a fost auzita in timp ce-i explica sotului ca asistentii sai sint niste fatalai si nu lupta suficient de bine in favoarea sa. "JFK avea barbati adevarati la Casa Alba", i-a spus ea. Mai tirziu, cind Hillary a candidat la Senat, Clinton a vazut sondajele si i-a spus in fata membrilor staff-ului de campanie: "Femeile vor sa stie de ce ai ramas linga mine".

Dupa ce in incapere s-a asternut o liniste mormintala, Hillary a raspuns cu o grimasa: "Asta ma intreb si eu". Fara sa clipeasca, Clinton a dat din miini si a continuat: "Pentru ca esti devotata. Asta trebuie sa afle oamenii - esti o persoana devotata. Te dedici lucrurilor la care tii". Autorul cartii mai noteaza faptul ca, desi Hillary a respins sugestia sa candideze la prezidentialele din 2008, asistentii sai se pregatesc de cursa prezidentiala, pentru orice eventualitate.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.