Uniunea Crestin-Sociala, partidul ultraconservator din Bavaria, insista pentru un rol greu in viitorul Cabinet pentru liderul lor Edmund Stoiber, eventual cu un resort economico-financiar. Calendarul campaniei electorale si al alegerilor este la indemana actualului cancelar social-democrat, Gerhard Schrder.

Potrivit unui sondaj al Institutului Forsa, aproximativ opt din zece germani (79 la suta dintre alegatori) considera ca seful Guvernului nu va fi reales la alegerile anticipate. Doar 19 la suta dintre cei chestionati au apreciat ca liderul social-democrat, aflat la putere din toamna lui 1998, va fi reales pentru al treilea mandat in functia de cancelar. Social-democratii nu beneficiaza in prezent decat de 27 la suta din intentiile de vot, fata de 52 de procente pentru crestin-democrati.

Crestin-democratii aveau pana acum o problema de imagine a liderului, dar un alt sondaj Forsa de saptamana trecuta il crediteaza pe liderul crestin-democrat Angela Merkel, in premiera, cu o cota de popularitate superioara aceleia a cancelarului.