Aflat in vizita la Moscova, in cursul careia a incercat sa medieze conflictul ruso-ucrainean al gazelor ministrul turc al Energiei, Hilmi Gler s-a declarat satisfacut sa constate ca sansele tarii sale de a se constitui intr-o ruta viabila a gazului caspic spre Europa au crescut considerabil.
Oficialul turc a declarat, pentru presa, ca tara sa este hotarata sa puna in practica proiectul european si si-a declarat optimismul in ceea ce priveste succesul summit-ului care va avea loc la sfarsitul acestei luni la Budapesta, dedicat accelerarii inceperii propriu-zise a lucrarilor la gazoduct. La acest summit este anuntata participarea, alaturi de liderii statelor ale caror companii energetice sunt membre in consortiul ce construieste conducta si de cei ai statelor caspice potentiale furnizoare pentru Nabucco, si a unor lideri ai statelor occidentale si a unor oficiali ai Comisiei Europene.

Güler a mai spus ca, in afara de construirea conductei principale a Nabucco, tara sa este interesata si de marirea capacitatii conductei prin care sunt livrate gaze catre Grecia si, in viitor si in alte state balcanice, precum Macedonia, Bosnia si Hertegovina, Croatia, Slovenia si Italia.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.