George W.Bush a imbogatit limba engleza cu numeroase perle, mitul cow-boy-ului texan mai putin familiarizat cu limba literara s-a confirmat, iar frazele celebre ale presedintelui au invadat presa, informeaza NewsIn.
  • DESPRE EL, DESPRE PRESEDINTIE - "Exista un dicton in Tennessee - stiu ca este unul si in Texas, probabil si in Tennesse - care spune: daca ma iei de fraier o data, sa-ti fie rusine. Daca ma iei de fraier a doua oara...nu poti fi luat de fraier de doua ori (Nashville, Tennessee, 17 septembrie 2002)

- Vreau sa-i multumesc prietenului meu, senatorul Bill Frist...S-a casatorit cu o fata din Texas, in caz ca nu stiati. Karyn este printre noi. O fata din vestul Texasului, ca mine" (Nashville, Tennessee, 27 mai 2004)

  • DESPRE TERORISM, DESPRE RAZBOI
"Vreau doar sa stiti ca, atunci cind vorbim despre razboi, de fapt vorbim despre pace" (Washington, 18 iunie 2002).

"Inamicii nostri inoveaza, sunt plini de resurse. Si noi. Ei nu se opresc niciodata sa se gandeasca la noi mijloace de a ne distruge tara si pe compatriotii nostri. Nici noi" (Washington, 5 august 2004). "Cand am facut campanie aici in 2000, am spus: vreau sa fiu un presedinte pe timp de razboi. Niciun presedinte nu vrea sa fie presedinte pe timp de razboi. Insa eu nu sunt unul dintre ei" (Des Moines, 26 octombrie 2006)

  • DESPRE RELATIILE INTERNATIONALE
"De un secol si jumatate, America si Japonia formeaza una dintre cele mai durabile aliante ale timpurilor moderne" (Tokyo, 18 februarie 2002). "Va multumesc, domnule. Impresionant discurs!" (Washington, 16 aprilie 2008, catre Papa). "Imi aduc aminte ca m-am intalnit cu mama unui copil care fusese rapit de nord-coreeni chiar aici in Biroul Oval" (Washington, 26 iunie 2008).

  • DESPRE MEDIU
"Stiu ca omul si pestele pot coexista pasnic" (Saginaw, Michigan, 29 septembrie 2000)

  • DESPRE IMIGRATIE
"Cei care penetreaza ilegal tara violeaza legea" (Tucson, Arizona, 28 noiembrie 2005)

  • DESPRE EDUCATIE
"Se pune destul de rar urmatoarea intrebare: oare copiii nostri invata?" (Carolina de Sud, 11 ianuarie 2000)

  • DESPRE SANATATE
"Prea multi medici buni au incetat sa lucreze. Sunt prea multi ginecologi care nu sunt in masura sa-si exercite dragostea pentru femei in aceasta tara" (6 septembrie 2004)

  • DESPRE BIOTEHNICA
"Senatul Statelor Unite va comite o greseala daca va lasa o clona umana sa iasa din aceasta camera" (Washington, 10 aprilie 2002)

  • CATEVA FRAZE MEMORABILE
"Atacurile deliberate si criminale comise ieri impotriva tarii au fost mai mult decat acte de terorism. Au fost acte de razboi" (Washington, 12 septembrie 2001).

"Va aud. Va aud. Si restul lumii va aude, de asemenea. Iar cei care au facut ca aceste cladiri sa cada ne vor auzi in curand (New York, 14 septembrie 2001, catre echipele de salvatori intre ruinele turnurilor gemene)

"Vreau dreptate. Daca imi aduc aminte bine, exista un afis in Vest care spunea: Cautat, viu sau mort" (Washington, 17 septembrie 2001, despre ben Laden)

"Fiecare tara, din fiecare regiune a lumii, trebuie sa ia o decizie acum. Fie sunteti cu noi, fie sunteti cu teroristii" (Washington, 20 septembrie 2001)

"Dragii mei compatrioti; operatiunile majore ale luptei din Irak s-au incheiat. Tiranul a cazut, Irakul este liber" (1 mai 2003, de pe portavionul USS Abraham Lincoln)

"Sunt unii care cred ca circumstantele le permit sa ne atace. Raspunsul meu este: sa indrazneasca" (Washington DC, 2 iulie 2003, despre atacurile impotriva americanilor din Irak)

"Cel care decide sunt eu. Si eu decid ce este mai bine. Si cel mai bine este ca Donald Rumsfeld sa ramana secretar al apararii" (Washington, 18 aprilie 2006).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.