Un inalt oficial din aripa politica a Hamas, Moussa Abou Marzouq, a afirmat marti ca exista o sansa ca miscarea sa sa accepte planul egiptean pentru incetarea focului in Gaza, daca ii vor fi aduse modificari, relateaza AFP.

"Exista o sansa de a accepta initiativa egipteana", daca vor fi luate in calcul "observatiile substantiale" ale Hamas, a declarat el, potrivit NewsIn.

"Daca initiativa va fi acceptata, va fi in conformitate cu bazele definite de grupare inca de la inceput, adica retragerea israeliena, incetarea focului si deschiderea punctelor de trecere", a adaugat el.

"Exista observatii, observatii substantiale, legate de pozitia rezistentei pe teren", a precizat el, potrivit Reuters.

O delegatie a miscarii islamiste, care controleaza Fasia Gaza din iunie 2007, se afla marti la Cairo, pentru noi discutii cu seful serviciilor de informatii egiptene, Omar Souleimane, calificate drept "cruciale", transmite AFP.

Egiptul, care a propus un plan pentru incetarea focului in trei puncte, spera ca Hamas va accepta cat mai repede initiativa sa si ca o incetare a focului va putea fi anuntata inainte de sfarsitul saptamanii.

Din delegatia Hamas de la Cairo fac parte cinci oficiali, trei din biroul politic al Hamas, aflat la Damasc, si alti doi din Fasia Gaza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.