Statele Unite nu pot sa rezolve singure problemele lumii, la fel cum nici lumea nu le poate rezolva fara Statele Unite, va declara Hillary Clinton, in Senat, in cursul audierilor pentru confirmarea numirii sale in functia de secretar de stat, relateaza AFP.

"America nu poate sa rezolve singura problemele cele mai presante ale lumii, iar lumea nu poate sa le rezolve fara America", va spune Clinton, potrivit textului declaratiilor sale, furnizat in avans presei.

Fosta Prima Doamna isi va lua angajamentul sa "refaca puterea Americii, printr-o diplomatie care sa consolideze securitatea, sa avanseze interesele si sa reflecte valorile" Statelor Unite.

"Cred ca puterea americana a lasat de dorit, dar este inca dorita", va afirma ea.

Senatoarea de New York Hillary Clinton se va prezenta marti in fata Comisiei pentru relatii externe din Senat, pentru audierile de confirmare a numiri sale la conducerea Departamentului de Stat.

Ea nu s-a confruntat pana acum cu vreo opozitie din partea colegilor sai din Senat cu privire la nominalizarea ei de catre presedintele ales, Barack Obama, pentru functia de secretar de stat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.