Iranul a arestat patru cetateni iranieni acuzati de implicare intr-un complot finantat de Statele Unite, destinat rasturnarii regimului islamic de la Teheran, a anuntat justitia.

Anuntul a fost facut inainte de investirea lui Barack Obama in functia de presedinte, la 20 ianuarie.

Ca o schimbare de atitudine fata de abordarea lui George W. Bush, Obama a spus ca va incerca sa intensifice eforturile diplomatice, pentru implicarea Iranului in negocieri directe, relateaza NewsIn.

Cele doua tari, care nu mai au relatii diplomatice de trei decenii, sunt intr-o disputa cu privire la programul nuclear iranian, despre care Washingtonul spune ca este destinat fabricarii de arme nucleare, acuzatie respinsa de Teheran.

Oficialii iranieni acuza deseori tarile occidentale ca incearca sa submineze statul islamic printr-o "revolutie soft", cu ajutorul intelectualilor si a altor persoane din tara.

Purtatorul de cuvant al tribunalului, Alireza Jamshidi, a declarat ca cei patru au fost arestati in Teheran, iar verdictele vor fi anuntate in curand. "Noutatile din aceste dosare vor fi anuntate in circa doua zile si privesc intentia acestor persoane de a sabota sistemul islamic, cu ajutorul unor finantari americane", a declarat Alireza Jamshidi, intr-o conferinta de presa.

"Unul dintre obiectivele acestor indivizi era stabilirea unei retele pentru inlaturarea de la putere a conducerii islamice, dar toti cei implicati in acest dosar au fost arestati", a subliniat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.