Aripa militara a Hamas a anuntat, luni, ca mii de militanti sunt gata sa lupte impotriva armatei israeliene in Fasia Gaza.

"V-am pregatit mii de militanti bravi, care va vor astepta la fiecare colt si va vor primi cu foc si sabie", a declarat Abou Obeida, purtatorul de cuvant al brigazilor Ezzedin al-Qassam, potrivit NewsIn.

Cel mai influent lider Hamas din Gaza, Mahmoud al-Zahar, a promis luni victoria miscarii islamiste in fata Israelului si "eliminarea" statului israelian, in prima sa interventie televizata de la inceputul ofensivei israeliene.

"Victoria vine, multumita lui Dumnezeu", a afirmat el intr-o alocutiune difuzata de postul de televiziune al miscarii islamiste, Al-Aqsa.

Aripa militara a Hamas, Brigazile Ezzedin al-Qassam, "a dat cel mai frumos exemplu in confruntarile cu o armata pe care lumea o credea invincibila". "Veti invinge, multumita lui Dumnezeu", a spus el.

"Suferintele pe care le induram azi ne vor ajuta sa indeplinim obiectivele nationale de maine", a adaugat el, repetand ca Hamas nu va renunta la "eliberarea intregii Palestine".

Imbracat complet in negru, cu o expresie sobra si un ton grav, Mahmoud al-Zahar si-a tinut alocutiunea dintr-un loc secret, intr-o incapere complet goala. Textul alocutiunii era asezat pe ceea ce parea a fi un cearsaf alb.

"Cu aceasta agresiune, inamicul s-a autocondamnat, dand lumii motive pentru eliminarea acestei entitati temporare (Israelul - n.red.) din Palestina", a mai spus Mahmoud al-Zahar. "Au legitimizat uciderea propriilor lor copii ucigand copiii din Palestina. Au legitimizat distrugerea sinagogilor si scolilor lor atacand moscheile si scolile noastre", a spus el.

Liderul Hamas a criticat violent ONU si Occidentul in general, acuzandu-le ca nu fac nimic pentru a impiedica ofensiva israeliana si a cerut inca o data "incetarea agresiunii, retragerea fortelor (israeliene) si ridicarea blocadei", inainte oricaror discutii pentru un eventual armistitiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.