Presedintele cubanez Raul Castro le-a permis duminica cetatenilor sai sa isi construiasca singuri case, un domeniu rezervat pana in prezent statului, pentru a face fata crizei din acest sector, agravata de pagubele provocate de trecerea a trei uragane in vara anului 2008, transmite NewsIN

Castro, in varsta de 77 de ani, a anuntat in timpul vizitei intr-un cartier nou din Santiago de Cuba (oras situat la o distanta de 900 de kilometri la sud-est de Havana), format din "petrocase" fabricate din derivate pe baza de petrol, furnizate de Venezuela.

Seful statului, citat de postul local de televiziune, a declarat ca populatia isi poate construi locuintele proprii cu ceea ce are.

Cuba se confrunta cu o grava criza a locuintelor, intensificata de trecerea a trei uragane pe teritoriul insulei, anul trecut, care au provocat pagube estimate la zece miliarde de dolari si care au distrus sau afectat un numar de 500.000 de case. Raul Castro a declarat ca va fi nevoie de trei pana la sase ani pentru a repara daunele produse.

Un program guvernamental de contruire a 100.000 de locuinte pe an, aprobat in urma cu trei ani si jumatate, a fost realizat numai pe jumatate pana in prezent.

In opinia presedintelui cubanez, insula comunista are nevoie de "sute de mii de case" si de construirea unei veritabile baze industriale pentru dezvoltarea sectorului locuintelor. "Si vom face aceste lucruri", a dat asigurari Raul Castro, care i-a urmat fratelui sau, Fidel Castro, la conducerea Cubei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.