Liderul nord-coreean Kim Jong-Il a afirmat ca tara sa este invulnerabila, datorita armatei sale "fara egal", cu ocazia inspectarii unei unitati de artilerie, relateaza luni presa oficiala.

Kim Jong-Il a asistat la un exercitiu de tir si s-a intalnit cu militarii, relateaza agentia de presa oficiala nord-coreeana Korean Central News Agency (KCNA), citata de NewsIn.

Coreea de Nord "este invulnerabila, iar obiectivul de a construi o natiune prospera si puternica va fi atins cu siguranta, pentru ca tara dispune de o armata mare, fara egal, devenita solida ca otelul", a declarat Kim, citat de KCNA.

Aceasta noua vizita a liderului nord-coreean intervine la doua zile dupa o alta, la o unitate de tancuri, prima aparitie in public a lui Kim Jong-Il de la inceputul anului, potrivit presei oficiale.

Sanatatea liderului nord-coreean, in varsta de 66 de ani, care nu si-a desemnat inca succesorul, face obiectul a numeroase zvonuri, dupa ce a lipsit, in 9 septembrie, la o defilare organizata cu ocazia implinirii a 60 de ani de la instaurarea regimului comunist. El nu a participat nici la funeraliile fostului vicepresedinte Pak Song-Chol, in 30 octombrie.

Potrivit unor oficiali sud-coreeni si americani, liderul nord-coreean a suferit un atac cerebral la mijlocul lunii august, dar si-ar fi revenit ulterior. De mai multe saptamani, presa oficiala publica numeroase fotografii, nedatate insa, si evoca vizite ale lui Kim, probabil cu scopul de a dovedi ca exercita in continuare puterea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.