Fortele guvernamentale din Sri Lanka, care au preluat controlul vineri asupra orasului Kilinochchi, capitala politica a Tigrilor tamili, au anuntat duminica lansarea asaltului final asupra junglei in care s-au repliat rebelii, informeaza AFP, citata de Agerpres.
Armata este in urmarirea sefului Tigrilor eliberarii Eelamului tamil, Velupillai Prabhakaran, regrupat impreuna cu rebeli fideli lui in jungla din Mullaittivu, a declarat, intr-o conferinta de presa, la Kilinochchi, generalul Jagath Dias, comandant al trupelor angajate in zona.

Ziaristii au putut vizita fosta capitala a Tigrilor tamili. Cele mai multe imobile erau avariate grav sau reduse in stadiul de ruine de bombardamente. Ultimii locuitori ai orasului s-au dovedit a fi 22 de tamili, femei, copii si batrani, refugiati intre ruinele spitalului local. Acestia au relatat ca rebelii le ordonasera sa abandoneze localitatea si sa fuga in jungla, dar ei au preferat sa revina in oras.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.