Seful Sistemului Energetic Unificat al Rusiei (UES), Anatoly Ciubais, a fost retinut de procurori, care il considera principalul vinovat pentru pana de curent care a lasat miercuri Moscova in intuneric.

Ciubais va fi interogat de procurori in calitate de martor, si nu de suspect, in acest caz controversat. UES a remis presei un comunicat in care se afirma ca Ciubais, una dintre cele mai cunoscute figuri de la Moscova, va fi audiat de procurori dupa ora 19:00, mai tarziu decat se prevazuse initial, pentru a-i acorda acestuia mai mult timp pentru a se ocupa de rezolvarea problemei.

Pana de curent de miercuri a surprins mai mult de 20.000 de persoane in timp ce se aflau in metroul moscovit. UES, compania care coordoneaza functionarea celei de a patra retele energetice din lume a mai afirmat in comunicat ca pana joi la orele pranzului, se ridicasera deja ultimele restrictii de energie din capitala Rusiei. Seful UES, Ciubais, a fost criticat mai ales de catre persoane din anturajul lui Vladimir Putin.

Ciubais este o figura controversata la Moscova, de numele sau fiind legate numeroase privatizari dubioase, lucru care acum face din el un personaj putin popular la Kremlin. Putin a criticat miercuri UES, afirmand ca gigantul energetic nu a facut nici un fel de investitie in infrastructura companiei. De altfel, substatia unde s-a produs explozia data din 1963. Presedintele Dumei de Stat, Boris Grizlov, un apropiat al presedintelui Putin a declarat ca "nu ar trebui luate decizii emotionale". "Aceasta criza si-ar putea gasi raspunsuri diferite, dar mai intai ar trebui sa facem o ancheta foarte minutioasa", a incheiat Grizlov.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.