Procesul jurnalistului irakian care a aruncat cu pantofii in presedintele american George W. Bush a fost amanat pentru o data neprecizata, a anuntat marti purtatorul de cuvant al Curtii Penale din Irak.

"Curtea Penala a Irakului a amanat procesul jurnalistului Mountazer al-Zaidi pana cand Curtea de Casatie isi va prezenta decizia", a declarat purtatorul de cuvant Abdel Sattar Bereqdar, potrivit NewsIn.

Avocatul jurnalistului irakian, Dhiya al-Saadi, a declarat saptamana trecuta ca a depus o cerere de anulare a procedurii. "Recursul nostru se bazeaza pe faptul ca Zaidi si-a exprimat efectiv refuzul fata de ocupatie si politica de represiune impotriva irakienilor", a explicat avocatul, in opinia caruia "actiunea lui Zidi se inscrie in libertatea de expresie".

Irakianul Muntazar al-Zaidi, in varsta de 29 de ani, a devenit celebru dupa ce l-a insultat si a aruncat cu pantofii in Bush la 14 decembrie, la Bagdad, in timpul unei conferinte de presa comune a presedintelui american si premierului irakian.

Al-Zaidi este acuzat de "agresiune la adresa unui sef de stat strain, in timpul unei vizite oficiale" si, potrivit articolului 223 din Codul Penal irakian, risca intre cinci si 15 ani de inchisoare. Totusi, tribunalul ar putea hotari ca a fost vorba doar de o "tentativa de agresiune", care este pedepsita cu unu pana la cinci ani de inchisoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.