Drapele israeliene si americane au fost incendiate luni in cadrul unei manifestatii de la ambasada Israelului din Atena, in semn de protest fata de bombardamentele israeliene din Gaza, informeaza AFP.

Circa 300 de persoane, printre care numerosi palestinieni, au participat la aceasta manifestatie. Fortele de ordine au folosit grenade lacrimogene pentru a-i impiedica pe protestatari sa se apropie de ambasada. Unii dintre ei au aruncat cu pantofi in portrete ale presedintelui american George Bush.

Mai multe alte manifestatii organizate de miscarile de stanga erau prevazute in cursul serii la Atena si Salonic.

Peste 345 de persoane au fost ucise in bombardamentele israeliene lansate sambata in Fasia Gaza, in replica la atacurile cu rachete comise de Hamas asupra sudului Israelului.

Pe de alta parte, Grecia a fost in decembrie teatrul a aproximativ doua saptamani de manifestatii marcate de incidente violente, dupa uciderea unui tanar intr-un incident cu politia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.