Multi patroni de restaurante le-au oferit mancare conationalilor nostri fara adapost. Pentru multi dintre spaniolii si romanii saraci din Peninsula, Sarbatorile de Craciun au sosit cu bucate pe masa, gratie unor persoane cu suflet mare.

La cantinele sociale din Spania s-a lucrat de Sarbatori cu mult mai mult decat in zilele normale.

Atat voluntarii ONG-urilor, cat si proprietarii unor localuri au oferit o cina sau pachete cu mancare nevoiasilor straini si spanioli.

Acest gest de solidaritate a fost apreciat, mai ales ca multi dintre protagonistii lui au intarziat la traditionala masa de Craciun in familie. Este si cazul lui Kino Sánchez Sota, proprietarul unui local din orasul Pamplona.

Prin intermediul ONG-ului „Telefonul Sperantei“, acesta a oferit o masa celor care sunt saraci si singuri. Traditia dureaza de noua ani, iar pentru Kino a devenit o obisnuinta si, totodata, o placere.

De Craciun, la restaurantul sau, saraci spanioli, dar si imigranti romani, marocani sau senegalezi au consumat un meniu consistent. Nu au lipsit crevetii, pestele, scoicile, jambonul, carnea de pui sau sampania.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.