Efortul considerabil depus pentru a prezenta administratia Bush intr-o lumina buna in ziua judecatii istoriei a adus din partea presedintelui George W. Bush si a vicepresedintelui sau Dick Cheney cateva declaratii surprinzatoare

DESPRE RAZBOI
"Cred ca nu eram pregatit de razboi. Cu alte cuvinte, nu am facut campanie spunand 'Votati pentru mine, voi fi capabil sa fac fata unui atac. Altfel spus, nu am anticipat razboiul", a declarat Bush pentru canalul ABC News, la 1 decembrie.

DESPRE IRAK
"Cel mai mare regret al acestei administratii consta in esecurile informatiilor despre Irak", a declarat Bush. "Sistemul de informatii nu este o stiinta exacta, ci o forma de arta, cu propriile conceptii si nu putem avea intotdeauna dreptate", a spus Cheney pentru canalul ABC News, la 15 decembrie. "Nu fac parte dintre cei care cred ca nu s-a intamplat nimic pozitiv in Irak inainte de 2007", a declarat Cheney, pentru canalul Fox News, la 21 decembrie.

DESPRE PRACTICILE ANTITERORISM
"Da", a raspuns Cheney la 15 decembrie, pentru ABC News, intrebat daca a fost justificata supunerea lui Khaled Cheikh Mohammed - presupusul organizator al atentatelor de la 11 septembrie - la simularea inecului, pentru a fi facut sa vorbeasca.

DESPRE GUANTANAMO
"Cred ca acest lucru se va intampla la sfarsitul razboiului impotriva terorismului". Cand? "Parerea mea este ca nimeni nu stie", a declarat Cheney la 15 decembrie, pentru ABC News, intrebat cand va fi inchis centrul de detentie de la Guantanamo.

DESPRE IMAGINEA SUA IN LUME
"Cred ca este mai important sa fim respectati", a declarat Cheney la 22 decembrie, pentru Washington Times, intrebat daca este important ca Statele Unite sa fie iubite.

DESPRE CRIZA ECONOMICA
"Am renuntat la principiile economiei de piata pentru a salva sistemul economiei de piata", a declarat Bush, pentru CNN, la 16 decembrie.

"Am decis ca nu doresc sa fiu presedinte in timpul unei crize mai mari decat Marea Criza", a spus Bush intr-o sesiune de intrebari-raspunsuri din partea publicului, la 18 decembrie, la Washington.

"Cred ca este o buna politica sa nu-i las o catastrofa inca din primele zile ale administratiei sale", a precizat Bush, pentru a justifica planul de salvare a industriei auto, inainte de investirea lui Barack Obama.

DESPRE IMAGINEA PE CARE BUSH AR DORI SA O LASE
"Mi-ar placea ca oamenii sa-si aminteasca de mine ca de un presedinte care a eliberat 50 de milionane de persoane, care a contribuit la pace, care a unit oamenii pentru a-si ajuta vecinii, care a depus eforturi pentru combaterea SIDA si malariei in zone cum ar fi continentul african".

"As dori sa se gandeasca la mine ca la o persoana care nu si-a vandut sufletul pentru a urma practica politica. Am venit la Washington cu anumite valori si plec cu aceleasi valori", a declarat Bush, la 12 noiembrie, intr-un interviu acordat surorii sale, Doro Bush Koch, si Storycorps, un program de istorie orala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.