Presedintele ales Barack Obama i-a adus marti un ultim omagiu bunicii sale care l-a crescut si i-a imprastiat cenusa pe tarmul oceanului, in Hawaii, relateaza Reuters.
Madelyn Dunham, careia Obama ii spunea Toot, prescurtare pentru Tutu - asa cum se spune la "bunica" in Hawaii - a avut un rol foarte important in cresterea sa. Dunham a fost una dintre persoanele care i-au influentat cel mai mult viata viitorului presedinte al SUA, dar a murit cu doar doua zile inainte de alegerile din 4 noiembrie, la varsta de 86 de ani.

Din cauza campaniei, Obama nu a putut ajunge in Hawaii pentru inmormantare, dar marti a reusit sa participe la o slujba, alaturi de familie si cativa prieteni.

Obama a venit in Hawaii pentru sarbatorile de sfarsit de an. Presa a fost tinuta la distanta de biserica din Honolulu unde a avut loc slujba, pe insula Oahu. Dupa slujba religioasa, Obama si circa alte 12 persoane s-au dus la Lanai Lookou, in sud-estul insulei, si au imprastiat cenusa bunicii Dunham. Tot in acest loc Barack Obama a imprastiat cenusa mamei sale, care a murit acum mai mult de zece ani.

Sora vitrega a lui Obama a spus ca slujba religioasa i-a permis lui Obama sa "asimileze procesul de pierdere" a femeii pe care chiar el a numit-o un stalp al familiei.

Obama si-a vazut bunica pentru ultima data in octombrie, cand si-a suspendat campania pentru cateva zile si s-a dus sa stea la capataiul ei, spunand ca nu vrea sa repete greseala pe care a facut-o cand a murit mama sa. Aceasta a murit in 1995, fiind bolnava de cancer, iar Barack Obama nu a mai reusit sa o vada in viata.

"Ea este cea care m-a invatat ce inseamna munca", a spus Obama despre bunica sa, atunci cand a acceptat investitura democrata. "Ea este cea care nu si-a cumparat masina sau o rochie noua, pentru ca eu sa o duc mai bine", a subliniat el.

"Ea a fost unul dintre eroii tacuti din aceasta America. Ei nu sunt faimosi. Numele lor nu apar in ziare, dar in fiecare zi ei muncesc din greu. Nu cauta luminile rampei, doar incearca sa faca ceea ce este bine", a spus presedintele ales, dupa moartea bunicii sale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.