La final de mandat, liderul de la Chisinau se arata interesat sa rezolve dosarul transnistrean. In acest timp, Rusia devine actor major in zona.

Dupa doua luni de amanari, presedintele Vladimir Voronin si liderul separatist transnistrean Igor Smirnov au stabilit pentru azi o intalnire la Tiraspol.

Serviciul de presa al presedintiei de la Chisinau, cat si autoritatile nerecunoscute din Transnistria au anuntat ca intrevederea va avea loc la Palatul Copiilor din Tiraspol.

Intalnirea a fost stabilita in conditiile in care presedintele Voronin mentiona saptamana trecuta ca-i va prezenta lui Smirnov un proiect de lege referitor la statutul Transnistriei in cadrul Republicii Moldova.

In acelasi timp, liderul transnistrean asteapta o reactie de la Vladimir Voronin pe tema proiectului “acordului de prietenie si cooperare dintre Republica Moldova si Transnistria”, a transmis presedintele Voronin in aprilie. Aceasta va fi a doua intalnire a celor doi lideri in anul 2008, prima avand loc la 11 aprilie, in Bender, dupa o pauza de sapte ani.

La presiunea Rusiei, Voronin si Smirnov au stabilit sa intensifice negocierile dintre Chisinau si Tiraspol pe tema Transnistriei, insa rezultatele s-au lasat asteptate.

Cei doi ar fi trebuit sa se intalneasca la 25 septembrie, dar in ultimul moment, oficialii de pe cele doua maluri ale Nistrului nu au reusit sa se inteleaga asupra locului unde se va desfasura aceasta.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.