O mie de militanti de stanga, studenti si liceeni, au manifestat marti in centrul Atenei impotriva mortii adolescentului ucis la 6 decembrie de un politist, relateaza NewsIn.

La inceputul manifestatiei, care a avut loc in fata Universitatii din Atena, circa zece tineri au rasturnat si distrus un vehicul al politiei, aflat in apropiere. Politistii din masina au reusit sa fuga, fara sa fie raniti.

"Jos cu guvernul de asasini!", "Terorismul de stat nu ne va opri!", scria pe un banner, semnat de tinerii care ocupau Scoala Politehnica din Atena.

Manifestantii au pornit spre Parlament, aflat in piata Syntagma, unde in ultimele saptamani au avut loc mai multe manifestatii.

Un alt grup de liceeni va manifesta in fata Ministerului Educatiei, o adunare prevazuta a fi ultima inainte de Craciun.

Miscarile liceenilor vor decide la inceputul lunii ianuarie ce vor mai face. Potrivit acestora, mai mult de 700 de centre scolare si mai multe universitati sunt ocupate de la uciderea tanarului Alexis, dar Ministerul Educatiei a spus ca doar circa 100 de licee sunt ocupate.

Persoane necunoscute au deschis focul marti dimineata asupra unui furgon al fortelor de ordine, in cartierul atenian Goudi, dar incidentul nu s-a soldat cu victime.

Niciunul dintre politistii care se aflau in vehicul nu a fost ranit, iar focurile de arma au dus doar la spargerea unui pneu.

Ancheta asupra acestui incident a fost incredintata brigazii antiterorism, a declarat o sursa din politie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.