Patruzeci si opt de militari rusi au murit in timpul razboiului din august cu Georgia, iar doi sunt in continuare disparuti, a declarat seful Comitetului de ancheta al Parchetului rus, Aleksandr Bastrikin.

Potrivit NewsIn, oficialul a precizat ca zece dintre victime sunt membri ai fortei de mentinere a pacii pe care Rusia o are in Osetia de Sud inca din anii '90, dupa razboiul prin care osetii si-au declarat independenta fata de Georgia.

Precedentul bilant, dat publicitatii de procurorul militar sef al Rusiei Serghei Fridinski in 3 septembrie, vorbea despre 71 de militari rusi ucisi si 340 raniti.

Bastrikin a anuntat si un bilant de 162 de morti in randul civililor din Osetia de Sud.

Georgia anuntase in septembrie ca razboiul de cinci zile s-a soldat cu moartea a 295 de georgieni, dintre care 109 civili.

Seful Comitetului de ancheta al Parchetului rus a declarat si ca Rusia are dovezi ca Georgia a organizat un genocid in Osetia de Sud.

Georgia a incercat la inceputul lunii august sa preia cu forta controlul asupra provinciei sale rebele Osetia de Sud. Armata rusa a intervenit masiv, invadand o parte din teritoriul georgian.

Tbilisi acuza la randul sau osetii si rusii ca au organizat operatiuni de epurare etnica impotriva georgienilor din Osetia de Sud si Abhazia, alta provincie rebela georgiana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.