Fosta candidata la investitura democrata, Hillary Clinton, a renuntat la 13,2 milioane de dolari din averea sa personala, investiti in campania electorala, potrivit unor documente date publicitatii de Comisia Electorala Federala (FEC), citate de AFP.

Clinton incearca sa isi achite toate datoriile de campanie, inainte de a prelua conducerea Departamentului de Stat in luna ianuarie, post ce i-a fost oferit de fostul sau rival democrat, Barack Obama.

Documentele FEC arata ca senatoarea de New York a sters o datorie de 13.175.000 de dolari pe care i-a platit din averea sa persoana pentru a-si continua campania.

Documentele Comisiei Electorale din luna noiembrie arata ca fosta Prima Doamna datoreaza in continuare 6,4 milioane de dolari. Cea mai mare parte din aceasta suma, 5,4 milioane de dolari, este datorata firmei de consultanta a fostului consilier al senatoarei de New York, Mark Penn.

Obama, care a doborat toate recordurile in ceea ce priveste strangerea de fonduri in campanie, dispunea in continuare aproape 30 de milioane de dolari la data alegerilor, in 4 noiembrie. El are posibilitatea de a pastra banii pentru urmatoarea campanie prezidentiala sau ii poate cheltui pentru alti candidati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.