Bunuri in valoare de circa patru miliarde de euro apartinand mafiei au fost confiscate in 2008, suma tripla fata de anul precedent, a anuntat luni ministrul de interne Roberto Maroni, intr-o conferinta de presa sustinuta cu ocazia sfarsitului de an

"Important este ca am reusit sa confiscam bunuri ale mafiei. Inainte, daca mafiotii arestati mureau, bunurile lor reveneau mostenitorilor. Acum, averea ramane confiscata si continua sa faca parte din patrimoniul public", a explicat ministrul. "In 2008 am confiscat bunuri in valoare de circa patru miliarde de euro, triplu fata de anul precedent", a declarat Maroni, dand asigurari ca politia va continua in 2009 "sa efectueze operatiuni impotriva mafiei", relateaza NewsIn.

"Imobilele confiscate urmeaza sa fie date imediat in posesia asociatiilor, care se vor ocupa de ele, iar companiile confiscate trebuie sa isi continue activitatile", a adaugat Maroni, unul dintre ce mai apropiati colaboratori ai lui Umberto Bossi, liderul partidului populist Liga Nordului.
Maroni a inaugurat la inceputul lunii noiembrie un complex turistic la Corleone, in Sicilia, construit pe un teren ce apartinea lui Toto Riina, fostul sef suprem al Cosa Nostra, mafia sicialiana, aflat in inchisoare din 1993.

Domeniul este format dintr-un teren de 25 de hectare si doua case, fiind incredintat asociatiei antimafie "Dezvoltare si legalitate", care a amenajat acolo un restaurant, un magazin cu produse locale si locuri de cazare, urmand sa fie deschis publicului in 2009. Ministrul a declarat ca o masina Ferrari si una Porche Cayenne au fost confiscate, fiind in posesia politiei. "Politistii vor merge cu masina Ferrari in locurile in care o conduceau mafiotii, pentru a le arata celor ramasi ca situatia s-a schimbat", a precizat el.

Ministrul a precizat ca 60% dintre bunurile confiscate reprezinta bunuri imobiliare (apartamente, case, terenuri) in valoare de 2,4 miliarde, iar 21% bunuri mobile (masini, ambarcatiuni).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.