Viscolul a lovit luni dimineata Statele Unite din vest spre nord-est, trecand prin centru-nord, provocand numeroase perturbari mai ales in traficul aerian, potrivit serviciilor meteo, relateaza NewsIn

Ninsoarea si inghetul de duminica noapte au provocat pene de electricitate si circulatia a fost intrerupta in mai multe zone din Oregon. In statul vecin, Washington, mii de pasageri erau blocati pe aeroportul Seattle-Tacoma, potrivit Seattle-Post-Intelligencer.

Ninsorile urmau sa continue luni in ceasta parte a tarii, putandu-se ajunge la 25-30 de centimetri, potrivit serviciilor meteo.

"Este cu sigueranta una dintre cele mai mari furtuni din 1990 incoace", a spus Dana Felton, din serviciul meteo din Seattle.

In nord-est, serviciile meteo avertizau in legatura cu depalsarile, din cauza unei alerte de viscol, care urma sa se inregistreze in zona duprinsa intre lacul Michigan si coasta Atlanticului. In alte zone ale tarii, intarzieri erau constatate in aeroporturile din San Francisco, Houston, Boston, New Jersey si New York.

Presa a legat mai multe decese de intemperii. Doua persoane au murit intr-un accident pe o sosea din Iowa. In nordul acestui stat, un tractor folosit pentru deszapezire a cazut intr-o rapa, soferul pierzandu-si viata, potrivit Des Moines Register.

Mai multe alte accidente legate de viscol - printre care un accident in lant, ce a implicat 30 de vehicule, au fost inregistrate in Michigan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.