"Privesc acest om linistit, cu parul si barba grizonate, mai in forma decat in fotografiile recente", a scris jurnalista, care a fost primita la 10 decembrie de Fidel Castro, dupa ce a participat la un Atelier international cu privire la drepturile omului, relateaza NewsIn.

Calloni s-a intalnit cu Fidel Castro, care i-a cedat puterea fratelui sau Raul in urma cu doi ani din motive de sanatate, "fiind asteptata intr-un loc auster", povesteste ea, referindu-se la locul secret unde se reface Fidel din iulie 2006.

"Fidel Castro isi saluta invitatii in picioare si are o strangere a mainii puternica. Ultima data cand l-am vazut, inainte de a se imbolnavi, era in uniforma militara. Acum, cu hainele de interior, pare mai apropiat de oameni, eliminandu-se astfel orice formalitate", a adaugat jurnalista. "Nu va fi un interviu, m-a avertizat el, adaugand zambitor ca el va fi cel care va pune intrebarile", a povestit ea.

Liderul cubanez este un om "care nu se odihneste", a precizat ea. El "ne aduce in fiecare zi cate o perspectiva istorica, reinnoita si imbogatita, pentru ca oamenii sa isi regaseasca adevarata lor istorie, fara subterfugii".