Zeci de manifestanti au aruncat sambata cu pantofi intr-o fotografie a presedintelui american George W. Bush, in fata consulatului american de la Montreal, cerand eliberarea jurnalistului irakian Muntazer al-Zaidi, care a facut acelasi gest intr-o conferinta de presa, relateaza AFP.

Circa 40 de persoane au infruntat frigul care s-a instalat in ultimele zile in orasul din Quebec, pentru a arunca in fotografia lui Bush cu pantofi, cizme si papuci, potrivit postului Radio-Canada. O reuniune similara a avut loc in Toronto, informeaza NewsIn.

SI Amir Khadir, singurul deputat al micului partid de stanga Quebec Solidar, a aruncat cu pantofi. "Reprezint sentimentele a mii de manifestanti reuniti peste tot in lume. Bush a refuzat democratia si a mintit milioane de persoane. Nu merita niciun respect", a declarat deputataul.

Saptamana trecuta, in cursul unei conferinte de presa, Muntazer al-Zaidi, un jurnalist in varsta de 29 de ani de la postul de televiziune al-Bagdadia, a aruncat cu pantofii in George W. Bush, fara a-l atinge, insa.

Judecatorul de instructie irakian insarcinat cu ancheta a respins vineri cererea de eliberare pe cautiune depusa de avocatul jurnalistului. Zaidi risca intre cinci si 15 ani de inchisoare, daca va fi gasit vinovat de agresare a unui sef de stat strain.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.