Londra vrea „doar acei muncitori de care are nevoie” si de aceea a decis sa prelungeasca restrictiile pe piata muncii pentru romani si pentru bulgari.
Guvernul Marii Britanii a decis joi sa prelungeasca restrictiile pe piata muncii pentru cetatenii celor doua tari care au aderat la UE in 2007. „Este foarte important ca numai acei muncitori de care avem nevoie sa vina sa lucreze aici. Tocmai de aceea am decis sa mentinem restrictiile de munca pentru cetatenii romani si bulgari”, a declarat ministrul pentru Imigratie, Phil Woolas. Ministerul de Interne britanic a decis insa sa mareasca numarul de locuri de munca pentru romani si pentru bulgari in domeniul sezonier al agriculturii, de la 16.250 la 21.250.

Ministerul de Externe roman si-a exprimat „dezamagirea profunda in legatura cu aceasta masura”, contrara strategiei de la Lisabona, care „vizeaza crearea mai multor locuri de munca si eliminarea obstacolelor care inca ingradesc mobilitatea lucratorilor in interiorul Uniunii”.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.