Decizia lui Barack Obama de a invita un pastor antiavort si impotriva casatoriilor intre homosexuali pentru a rosti o rugaciune la ceremonia sa de investitura a scandalizat organizatiile de aparare a drepturilor homosexualilor si grupurile liberale.

Considerat noul Billy Graham, reverendul Rick Warren este unul dintre cei mai populari pastori evanghelici ai dreptei crestine din Statele Unite, care aduna in fiecare duminica peste 20.000 de credinciosi la biserica sa din Lake Forest, California, arata NewsIn.

Autor al unei carti de succes cu sfaturi spirituale "The Purpose Driven Life" (Viata condusa de un scop), Warren are vederi controversate. "Casatoria gay este, din punct de vedere moral, echivalentul casatoriei dintre un frate si o sora", a spus el la un moment dat. Altadata a comparat avortul cu Holocaustul.

Intr-o scrisoare adresata presedintelui ales, organizatia Human Rights Campaign (HRC) a criticat miercuri participarea reverendului Warren la ceremonia de investitura. "Invitarea reverendului Rick Warren sa rosteasca rugaciunea de la investitura dumneavoastra este o adevarata palma pentru homosexualii americani", scrie Joe Solmonese, presedintele HRC.

Pentru asociatia de aparare a drepturilor cetatenilor People for the American Way, "este o mare deceptie (...) ca pastorul Rick Warren va rosti rugaciunea de la investitura lui Barack Obama". "Sunt sigur ca cei care il urmaresc pe pastorul Rick Warren vor gasi ca alegerea pentru ceremonie este un gest de chemare la unitate din partea presedintelui, care vrea sa depaseasca diviziunile clasice", a adaugat presedinta asociatiei, Kathryn Kolbert, intr-un comunicat.

"Rick Warren are deja toata atentia de care are nevoie prin cartile sale si aparitiile in presa. El nu are nevoie si nici nu merita aceasta onoare", conchide asociatia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.