Marinarii de pe nava chineza salvata miercuri din mainile piratilor somalezi au povestit astazi cum s-au luptat cu atacatorii, folosindu-se de sticle de bere si tunuri cu apa, relateaza Reuters.

O forta multilaterala a salvat vaporul chinez, Zhenhua 4, din mainile piratilor somalezi, potrivit NewsIn.

Potrivit unui grup maritim kenyan, echipajul s-a incuiat in cabine si a chemat ajutoare, prin radio. O nava militara si doua elicoptere au venit si au inceput sa lupte cu piratii.

"Sapte dintre cei noua pirati au ajuns pe vaporul nostru, toti fiind inarmati", a povestit Peng Weiyuan, capitanul vaporului chinez.

"Echipajul, care era bine antrenat si echipat, a folosit tunuri cu apa, bombe incendiare artizanale, sticle cu bere si tot ce putea fi folosit in lupta. Dupa 30 de minute, piratii ne-au facut semn sa incetam lupta. Apoi a venit un elicopter al flotei straine", a adaugat acesta.

Un ziar chinez a informat ca Beijingul va trimite trei nave in Somalia pentru a lupta impotriva piratilor, in cadrul fortei multinationale.

Potrivit lui Andrew Mwanguram, din Programul de asistenta pentru marinari din Africa de Est, s-au inregistrat 124 incidente de acest gen in apele Somaliei anul acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.