Arestarile, efectuate in ultimele trei zile, au fost operate de o forta de elita antiterorism care este sub comanda directa a premierului Nuri al-Maliki, potrivit cotidianului.

Sursele de securitate au spus ca exista dovezi categorice ce ii leaga pe arestati de Al Awda, un grup acuzat ca incearca sa refaca Partidul Baas a lui Saddam Hussein.

Ziarul a citat un oficial de rang inalt din Ministerul de Interne, care a spus ca persoanele afiliate la Al Awda au dat mita unor ofiteri pentru a-i recruta si ca raidurile au dus la descoperirea unor sume uriase de bani.

Criticii lui Maliki il acuza insa ca foloseste arestarile pentru a-si consolida puterea, cu o luna inainte de alegerile din provincii, potrivit cotidianului.

Unul dintre ofiterii de politie, care ii cunoaste pe cativa dintre cei arestati, a spus ca acestia sunt angajati civili nevinovati care nu au legaturi unul cu celalalt. Potrivit sursei, persoanele arestate au facut parte la un moment dat din Baas, dar erau membri lipsiti de importanta, iar aceste arestari sunt motivate politic.