Rusia va oferi cadou Libanului 10 avioane de tip MiG 29, a anuntat miercuri seful Serviciului rus de Cooperare Militara si Tehnica, Mihail Dmitriev, citat de Reuters.
"Ministerul rus al Apararii a hotarat sa ofere Libanului 10 dintre (avioanele sale - n.red.) MiG 29, ca asistenta militara si tehnica", a afirmat Mihail Dmitriev, citat de agentiile ruse de presa.

Transferul va fi facut pe cheltuiala Ministerului rus al Apararii. "Asistenta militara si tehnica este platita din buget", a precizat Dmitriev.

El a adaugat ca Moscova si Beirutul poarta negocieri pentru vanzarea de armament fortelor terestre libaneze, precizand ca acest lucru este posibil "dupa ce situatia tarii s-a stabilizat".

"Consideram ca armata libaneza este principalul garant al stabilitatii acestei tari, astfel ca fortele armate trebuie consolidate", a explicat oficialul rus.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.