Ministrul cipriot al justitiei a demisionat miercuri in urma unui scandal provocat de evadarea unui "Al Capone" local dintr-o clinica privata, unde ar fi beneficiat de conditii "luxoase" de detentie, relateaza AFP.

Potrivit NewsIn, Kypros Chrysostomides a anuntat ca l-a informat pe presedintele Demetris Christofias ca-si mentine decizia de a demisiona si ca acesta i-a acceptat demisia.

Antonis Kittas, un cipriot grec cunoscut drept "Al Capone" si considerat unul dintre cei mai periculosi criminali ai insulei, a reusit vineri sa evadeze dintr-o clinica privata din Nicosia, unde primea ingrijiri pentru probleme gastrice, cu toate ca politia supraveghea in permanenta camera in care se afla.

Criminalul - condamnat la inchisoare pe viata pentru violarea si uciderea a doua straine - a iesit din cladire cu ajutorul unei scari furnizate de trei complici, apoi a urcat intr-o masina. Masina a reusit sa dispara, chiar adca politia pornise imediat in urmarire.

Potrivit postului public de radio, gardienii care ar fi trebuit sa-l pazeasca pe detinut adormisera.
Ministrul justitiei si-a prezentat demisia imediat dupoa evadarea lui "Al Capone", dar aceasta i-a fost refuzata.

Scandalul provocat de conditiile "luxoase" de detentie de care beneficia criminalul, potrivit presei, l-a facut pe presedinte sa accepte pana la urma demisia. Potrivit presei, condamnatul a stat sase luni intr-o camera luxoasa, alaturi de sotia sa. El circula liber in clinica si ar fi dat 23.000 de euro spitalului privat, pentru sederea sa.

Kittas a fost condamnat la inchisoare pe viata pentru rapirea, violarea si uciderea unei ucrainene de 20 de ani si a unei suedeze de 28 de ani in 1993.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.