Rusia va avea, spre 2015-2020, rachete nucleare capabile sa treaca de orice sistem antiracheta, a anuntat miercuri comandantul fortelor nucleare strategice ruse, generalul Nikolai Solovtov, citat de Interfax, relateaza AFP.
"Spre 2015-2020, fortele nucleare strategice ruse vor fi dotate cu noi sisteme de rachete, cu capacitati militare ameliorate, capabile sa indeplineasca orice misiune, chiar si in cazul folosirii de catre inamic a sistemelor antiracheta", a spus generalul.

Rusia si Statele Unite sunt in conflict diplomatico-militar, americanii vrand sa instaleze un sistem antiracheta in Europa, pe care Moscova il considera o amenintare la adresa securitatii sale, conform NewsIn.

Generalul a asigurat ca, in pofida crizei financiare, care afecteaza si Rusia, dezvoltarea fortelor nucleare strategice ruse nu va fi afectata de reduceri bugetare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.