Caroline Kennedy, singurul copil in viata al presedintelui american asasinat John F. Kennedy, bate la portile Senatului, acesta femeie discreta putand prelua locul lasat vacant de senatoarea de New York, Hillary Clinton, nominalizata pentru functia de secretar de stat, relateaza AFP.
"Ea mi-a spus ca este interesata de aceasta functie", a declarat luni guvernatorul statului New York, David Peterson, caruia ii revine responsabilitatea desemnarii persoanei care o va inlocui pe Hillary Clinton, pana la alegerile speciale din 2010. Daca ar fi aleasa, Caroline Kennedy, in varsta de 51 de ani, va avea locul ce i-a apartinut unchiului sau Bob Kennedy, cand acesta a intrat in cursa pentru Casa Alba, inainte de a fi asasinat in iunie 1968. Caroline Kennedy ar putea deveni colega celuilalt unchi al ei, Ted, senator de Massachusetts, in varsta de 76 de ani, potrivit NewsIn.

Caroline Kennedy avea sase ani cand tatal ei a fost asasinat, in noiembrie 1963, fiind acum singurul copil in viata al fostului lider, dupa moartea fratelui ei, John Jr, intr-un accident de avion in 1999.

Scriitoare si avocata, Caroline Kennedy este membra in consiliile de administratie ale unor organizatii culturale si de caritate, insa nu a ocupat niciodata o functie publica. Inainte de a-si exprima sustinerea fata de Barack Obama la alegerile primare din Partidul Democrat, ea nu mai fusese in lumina reflectoarelor. Aceasta femeie blonda si zambitoare, care seamana foarte putin cu parintii ei, a fost indelung aplaudata la Conventia democrata din luna august, cand Obama a fost desemnat candidatul democrat pentru Casa Alba.

Intrarea ei pe scena politica in ianuarie 2008 a convins-o ca are calitatile necesare pentru a putea dori un mandat de senator. De atunci, ea a cheltuit fara limita pentru campania lui Barack Obama, insotindu-l pe acesta la multe reuniuni electorale, in pofida timiditatii sale evidente. Caroline Kennedy a facut parte din echipa de trei persoane desemnata sa il ajute pe Obama sa isi aleaga vicepresedintele, pe Joe Biden.

In conditiile in care Edward Kennedy se lupta din luna mai cu un cancer incurabil, sosirea in Senat a lui Caroline Kennedy ar permite celebrei familii sa continue sa isi exercite influenta asupra politicii nationale, mai ales avand in vedere ca Barack Obama pare sa reinvie idealul de schimbare, valoare proclamate de tatal ei.

Spre deosebire de Hillary Clinton, Caroline Kennedy provine din New York - locuieste in celebrul cartier Park Avenue - si poate fi mandra de sustinerea a numerosi oameni politici influenti. Hillary Clinton a declarat ca nu va demisiona din functia de senator cat timp nominalizarea ei in noua administratie nu este confirmata. David Paterson a declarat ca nu va anunta nicio decizie inainte de investirea lui Barack Obama, la 20 ianuarie.

Un alt politician care ar putea-o inlocui pe Hillary Clinton este secretarul pentru justitie al statului New York, Andrew Cuomo, fiul fostului guvernator al statului Mario Cuomo.

Casatorita din 1986 cu arhitectul Edwin Schlossberg, Caroline Kennedy, care si-a pastrat numele de fata, are trei copii: Rose, Tatiana si John.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.