Canada, tara care primea odata cu bratele deschise un numar impresionant de straini saraci ocupa in 2008 primul loc in topul celor mai prietenoase tari din punctul de vedere al expatilor, in cadrul unui clasament realizat de catre HSBC Bank International. Canada este urmata in top trei de Germania si Australia, conform Forbes.com.
Studiul HSBC Bank International Studiul HSBC Bank International

Studiul HSBC Bank International's Expat Exploreer a luat in calcul 2.155 expati din patruzeci si opt de tari, pe patru continente si s-a desfasurat in perioada februarie-aprilie 2008.

Expatii care au raspuns acestui studiu au trebuit sa ofere calificative tarii in care traiesc momentan la categorii precum usurinta de a lega prietenii noi, sentimentul de apartenenta la comunitatea locala, usurinta de a invata limba si procentul celor care si-au achizitionat chiar si o locuinta in noua tara.

“Am realizat acest studiu pentru a-i intelege mai bine pe expati, nevoile si sentimentele acestora, mai ales ca, pe fondul crizei financiare mondiale, business-ul in domeniul bancar se bazeaza foarte mult pe incredere”, declara Martin Spurling, CEO al HSBC Bank International.



Canada, cea mai primitoare tara

Canada este cea mai primitoare tara pentru expati, 95 la suta dintre cei care au raspuns acestui studiu declarand faptul ca si-au facut prieteni printre cetatenii noii tari. Acest lucru s-a intamplat in Germania in cazul a 92 la suta dintre expati, in timp ce, in Australia, 91 la suta dintre expati sunt multumiti de usurinta de a-si face prieteni.

Emigrarea intr-o tara straina, pentru a incepe totul de la capat, devine tot mai mult un obicei comun printre americani. Chiar daca Statele Unite parea sa fie o tara care le are pe toate, locuri de munca bine platite, o economie infloritoare, o piata de capital mereu in urcare si locuinte accesibile, un an poate face diferenta asa ca, americanii incep sa ia in considerare posibilitatea de a emigra in alte tari.

“Nu e de mirare asadar ca acestia considera Canada o tara atat de primitoare. Limba este accesibila, cultura diversa, iar nivelul coruptiei guvernamentale este unul scazut”, declara Patricia Linderman, editor la Tales from a Small Planet, revista online dedicata expatilor.“

Deasemenea, o comunitate puternica a expatilor implica existenta unei scoli cu adevarat internationale”, completeaza Linderman.

Pentru restul topului, click aici.


Despre autor:

YourMoney

Citeste articolul integral in YourMoney

Sursa: YourMoney


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.