Opt ambasade SUA din Europa, inclusiv cea de la Bucuresti, au primit marti plicuri suspecte continand un praf alb, a anuntat marti FBI, care a precizat ca este vorba despre o alarma falsa, informeaza presa americana, preluand in editiile online o stire difuzata de agentia Associated Press

In plus, pe adresa birourilor a peste 40 de guvernatori americani au sosit plicuri similare, care mai contin si un bilet a carui semnificatie nu a fost specificata, a declarat purtatorul de cuvant al FBI, Rich Kolko, citat de AP.

Toate plicurile, potrivit oficialului de la FBI, au fost trimise din Texas, iar scrisorile au inceput sa soseasca in diferitele state americane incepand de saptamana trecuta.

Toate plicurile par sa provina de la aceeasi sursa si testele pentru o posibila toxina periculoasa sau o alta amenintare au iesit deocamdata negative.

"FBI a contactat birourile guvernatorilor si Departamentul de Stat sa fie vigilente pentru ca ar putea sosi noi scrisori", a mai spus Rich Koloko.

Gordon Duguid, purtator de cuvant as Departamentuluide stat, a anuntat marti ca au fost trimise plicuri similare si ambasadelor americane din Berlin, Bucuresti, Berna, Bruxelles, Copenhaga, Dublin, Riga si Roma.

Kolko a precizat ca si substanta continuta de plicurile trimise ambasadelor a fost testata, rezultatele dovedindu-se negative. Praful a fost testat local, dar au fost trimise esantioane si catre laboratoare din Statele Unite pentru examene suplimentare.

Oficialii americani nu au putut conchide deocamdata daca exista o legatura intre plicurile trimise celor opt ambasade europene si cele trimise guvernatorilor.

Ambasada SUA de la Bucuresti a anuntat marti dupa-amiaza ca a primit un plic suspect ce continea un praf alb de origine necunoscuta. Angajatii ambasadei au urmat procedurile standard aplicate in asemenea cazuri, dar sediul nu a fost evacuat, doar accesul publicului fiind restrictionat temporar, preciza un comunicat.

Ulterior, ambasada a fost redeschisa publicului. In comunicat, ambasada mai spune ca "apreciaza reactia prompta a autoritatilor romane in acest caz".

Brigada Antitero a SRI a intervenit marti la Ambasada SUA la Bucuresti, dupa ce angajatii acesteia au alertat autoritatile ca au primit un plic suspect ce continea un praf alb de origine necunoscuta, a declarat pentru NewsIn seful biroului de presa al SRI, Sorin Sava.

"Luptatorii antitero au ajuns prompt la fata locului si au expertizat plicul din punct de vedere pirotehnic", a spus reprezentantul SRI, care a adaugat ca in urma verificarilor nu s-a descoperit nimic suspect. Potrivit lui Sorin Sava, plicul ce continea praful alb a fost ulterior conservat, urmand sa fie trimis structurilor specializate pentru analiza biologica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.