Jurnalistul irakian care l-a atacat pe George W. Bush la Bagdad a fost prezentat miercuri dimineata unui judecator, a anuntat un responsabil al televiziunii al-Bagdadiya, pentru care lucreaza jurnalistul, relateaza AFP

Potrivit sursei, audierea a inceput la ora 10.00, insa nu a precizat identitatea judecatorului care il audiaza pe Mountazer al-Zaidi.

"Al-Zaidi si-a sunat marti unul dintre frati, pentru a-i spune ca miercuri va fi prezentat unui judecator si ca cere postului de televiziune sa-i trimita pe cei trei avocati ai sai", potrivit jurnalistului irakian.

Presedintele american George W. Bush a declarat marti ca autoritatile irakiene nu trebuie sa reactioneze exagerat in privinta jurnalistului care a aruncat cu pantofii in el in plina conferinta de presa.

Intrebat de CNN in legatura cu soarta lui Mountazer al-Zaidi, jurnalistul de la televiziunea al-Bagdadia, Bush a declarat: "Nu stiu ce vor face autoritatile irakiene. Nu cred insa ca ar trebui sa reactioneze exagerat".

"La inceput chiar nu am avut timp sa ma gandesc, eram ocupat sa ma feresc de pantofi", a povestit Bush, adaugand ca acesta a fost unul dintre cele mai bizare momente ale presedintiei sale.

"Eram gata sa raspund intrebarilor presei libere, intr-un Irak democratic, iar acest tip s-a ridicat si a aruncat cu un pantof spre mine", a povestit Bush. "A fost un mod interesant de exprimare", a adaugat acesta, parand a nu fi suparat.

Unii l-au transformat pe jurnalist intr-un erou si multe voci cer eliberarea sa. Arestat imediat dupa incident, acesta a fost luat de serviciile de securitate irakiene si risca mai multi ani de inchisoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.