Potrivit sursei, audierea a inceput la ora 10.00, insa nu a precizat identitatea judecatorului care il audiaza pe Mountazer al-Zaidi.

"Al-Zaidi si-a sunat marti unul dintre frati, pentru a-i spune ca miercuri va fi prezentat unui judecator si ca cere postului de televiziune sa-i trimita pe cei trei avocati ai sai", potrivit jurnalistului irakian.

Presedintele american George W. Bush a declarat marti ca autoritatile irakiene nu trebuie sa reactioneze exagerat in privinta jurnalistului care a aruncat cu pantofii in el in plina conferinta de presa.

Intrebat de CNN in legatura cu soarta lui Mountazer al-Zaidi, jurnalistul de la televiziunea al-Bagdadia, Bush a declarat: "Nu stiu ce vor face autoritatile irakiene. Nu cred insa ca ar trebui sa reactioneze exagerat".

Citeste si:

"La inceput chiar nu am avut timp sa ma gandesc, eram ocupat sa ma feresc de pantofi", a povestit Bush, adaugand ca acesta a fost unul dintre cele mai bizare momente ale presedintiei sale.

"Eram gata sa raspund intrebarilor presei libere, intr-un Irak democratic, iar acest tip s-a ridicat si a aruncat cu un pantof spre mine", a povestit Bush. "A fost un mod interesant de exprimare", a adaugat acesta, parand a nu fi suparat.

Unii l-au transformat pe jurnalist intr-un erou si multe voci cer eliberarea sa. Arestat imediat dupa incident, acesta a fost luat de serviciile de securitate irakiene si risca mai multi ani de inchisoare.