Un jurnalist francez, prietenul actritei Charlotte Rampling, a luat bani de la un traficant de arme, pentru a-si putea plati datoriile acumulate la jocurile de noroc, anunta Reuters.

Potrivit NewsIn, francezul Jean-Noel Tassez, fost director al postului de radio RMC, a declarat in fata judecatorilor ca a acceptat, in anii '90, echivalentul in franci francezi a 150.000 de euro de la traficantul de arme Pierre Falcone, pentru a-i facilita acestuia intalnirea cu niste cunoscuti de-ai sai. Banii i-au parvenit jurnalistului in carcase de casete video, suma totala fiind, potrivit procurorilor, de 216.500 euro.

"Recunosc faptul ca am judecat gresit, dar nu eram constient ca incalcam legea. Pierdusem multi bani la cazinou...Pierre Falcone era bogat si prietenos...Nu sunt sigur ca prietena mea (n.r. - actrita Charlotte Rampling) ar fi considerat drept o veste buna faptul ca jucam la cazinou si aveam datorii", a spus Tassez.

Jurnalistul a facut marturisirile in cadrul procesului "Angolagate", in care 42 de persoane sunt judecate pentru implicarea in vanzarea de arme in valoare de 790 de dolari, catre Angola, in timpul embargoului impus de Natiunile Unite, sau pentru trafic de influenta in vederea facilitarii vanzarilor. Printre cei acuzati se numara si fiul fostului presedinte Francois Mitterand, un fost ministru de interne francez si un scriitor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.