Rusia negociaza cumpararea de avioane israeliene fara pilot, a anuntat seful Statului Major rus, Nikolai Makarov, confirmand informatiile prezentate de Kommersant potrivit carora Moscova vrea sa remedieze un punct slab descoperit in timpul razboiului din Georgia, relateaza AFP.

"Se pune problema cumpararii unui lot de drone israeliene", a spus generalul, potrivit NewsIn.

"Daca industria noastra este incapabila sa fabrice rapid dronele de care avem nevoie, atunci este posibil sa cumparam din Israel un prim lot", a explicat el.

In editia de marti, Kommersant a spus ca generalul Vladimir Popovkin s-a dus in Israel la sfarsitul lunii noiembrie pentru negocieri pe aceasta tema cu Ministerul israelian al Apararii si cu societatea care produce aceste drone, Israel Aerospace Industries. Kommersant asigura ca "in curand va fi incheiat un contract cu IAI pentru producerea de drone".

Potrivit unui oficial din Ministerul israelian al Apararii, decizia "a fost luata la ce mai inalt nivel, dar viitorul contractului face inca obiectul unor negocieri".

Cotridianul a mai spus ca, potrivit presei israeliene, contractul este estimat la 10-12 milioane de dolari, dar ziarul rus subliniaza ca pretul final ar putea fi mult mai mare.

Expertii militari sunt de parere ca Rusia are mare nevoie de drone eficiente si ca si-a dat seama de acest aspect in timpul razboiului din Georgia.

Tbilisi a folosit la scara ampla acest tip de armament, cumparat din Israel, mai ales intr-un atac care in care a fost ranit comandantul trupelor ruse din Caucaz, generalul Anatoli Hrulev. "Militarii nostri nu au drone eficiente in timpul invaziei, situatia trebuie schimbata", a spus un expert rus.

"In comparatie cu materialul analog strain, dronele noastre nu sunt de ieri, ci de alaltaieri. Cea mai cunoscuta - Psela-1, a fost dezvoltata in anii '80", a spus redactorul-sef al site-ului specializat UAV.ru, Denis Fedutinov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.